Thursday, November 6, 2008

CITER BABYSITTER MARISSA

fuhhhhh.....mama nk meluahkan perasaan jap...heheheh...ni psl babysitter marissa ler...jiran sblh umah tu...ntah ape2....mama anto marissa kat umah sblh sejak dr umo 5 bln lg...so kira dh 7 bln le marissa dok sane...mama dh lama dh pendam perasaan xpuas ati n sakit ati ngan babysitter ni...bab perangai le yg mama xsuka...bab dia jg marissa, ok je kot...wallahualam....ape yg mama xpuas ati??? k ler mama citer...

1/ mcm ni...masa kita wat party n open house ari tu, dia mmg ade dtg umah...dr pg lg dh dtg...kononye lakinye soh dtg tlg ape yg ptt...tp xde ape pn yg blh ditolong sbb sume makanan tlh siap ditempah...so dia dtg just borak2 le ngan family yg ade...mama mmg xkisah ler...tp ble laki dia 2-3 kali dok ulang alik ckp nk kuar ler...ank nk tdo ler...dia still xblk umah dia lg...ble atok tye dia ckp 'xpe, adik ade kat umah'...hmmm...lantak ko ler...dh mmg jenis suka borak gamaknyer....

2/ ble time party, dia pn dtg...bw anak buah n anak dia serta adik dia skali...xkisahler sbb mama mmg jemput sume skali...so mkn2 pastu ank dia nk tdo, dia pn blk....

3/ dlm pkl 3+++ pm, pas org blk dia dtg lg...masa ni mama br nk tdokn marissa...tp marissa xnk tdo lak...nk main2 lg..masa ni kat dlm bilik...dia buka pintu n ckp nk bungkus laksam ckit...hb dia soh..mama ckp xpelah...amik jelah...plastik sume ade kat dapur...so dia pn amik n trs blk...

4/ pastu dlm pkl 5 tu, dtg lg...masa ni pun mama still try nk tdokn marissa sbb tgk mcm marissa dh ngantok sgt2...bg minum susu sbil tepok2 kat ats tilam...babysitter ni dtg lg...kali ni bw ank dia lak...dia buka pintu bilik pastu trs msk lepak2 kat tilam kitaorg...mama xjemput pn dia msk...mama ckp marissa nk tdo...dia leh ckp...'alaaa...xpyh tdo ler...main ngan noreen ni'...tup2 bau busuk...tgk anak dia yak yak...dia leh ckp, 'hmmm...xpelah, br je yak yak...yak yak le puas2 dulu, kang br blk basuh...'mama syp jelah...xkn nk halau blk plak...dlm ati mama mcm dh syak...dia ni mcm ade sesuatu je nk ckp...so marissa still xnk tdo lg...kitaorg pn kuar le bilik...si babysitter ngan ank dia ni still lg kat bilik kitaorg...ayah pasan pastu tye kat mama ' nape dia tu?' mama ckp 'ntah ler...mcm ade niat lain je tu'...yelah...suka2 ati dia je nk msk bilik org...bkn ahli keluarga pn...ank sedar yg 4 thn tu pn xbrani msk...dia leh wat suka ati dia jer...mama dh hot ni...ada le dlm 5-7 min dia dik dlm tu...sbil lyn ank dia le kononye...pastu dia kuar n tgk kitaorg xbape lyn, dia pn blk...xtercapai le kot niat dia tu...

5/ esokknye...kbtln mmg mama amik cuti...sbb nk clearkn umah kan...tup tup..pkl 8 pg dh cal..
dia : hello...kak liza
mama : hmmm...nape???
dia : tie nk ckp ckit ni...akak jgn marah pulak...
mama : hmmm...dh tau dh...nk mta duit ler tu...
dia : a'ahh...tie igt nk mta duit awl ckit ler bln ni...noreen muntah2 plak...nk anto g klinik...
mama : hmmm...(dgn nada xpuas ati ler)...akak xde cash le nk bg...tgu mgu dpn..
dia : ulang blk..bkn ape nk anto noreen g klinik...dia xsihat pulak ari ni...asik muntah2 je...
mama : (wat xbape dgr je pastu trs ltk hp) malas nk lyn...dlm ati, mmg btl le sangkaan ati mama semalam...mmg dia ade niat lain...tu yg dok 2-3 kali ulang alik dtg umah...heheheheh

6/ mama ni bukan le zalim sgt...tp bile org asik call mta duit je, mmg le mama hot...ayah pn sama..tiap2 bln kitaorg kne mcm ni...sepatutnye, duit ngasuh marissa mama akn byr pd mgu pertana setiap bln...kira bg duit dulu br jg...yg si bbcter ni, ble lhb dia dpt gaji je (gaji gomen le) mesti dia pn call nk mta duit dia jugak...tu yg mama hot...kalu gaji kuar 20hb, 20hb le mta...mana blh...jg pn x ckp sbln dh cbok nk mta duit utk bln lain...jg pn xlg...apa nih...tu xkira lg mta advance ler...pinjam ler...mama byr rm250 tu pn dh kira byk tau sbb dia just jg je...makan sume mama yg sediakan...betapa baiknye mama ni...ekekekeke...puji diri sdiri...heheheh...hampir tiap2 bln kitaorg kne mcm ni...selama ni just sabo jer...sbb xde tmpt nk anto marissa...dulu pn dia yg beria2 sgt nk jg...pastu jdkn kitaorg ni tmpt duit dia lak...ble xde duit, sng2 ati je mta pinjam...kitaorg ni mcm serba slh le gak nk bg...tp kesian ngan alasan yg dia beri...anak sakit ler..mak sakit ler...hb g OS ler...yg si laki pn sama...xkan le xde tgal duit lgsg kat bini dia tu??? hmmm...wallhualam...tp yg pasti kitaorg rs mgkn suami dia xtau yg bini dia tu selalu mta duit ngan kitaorg...ade sekali tu...ms hb nk anto duit yg dia mta tu, hb terckp le kuat2...ye lar...sbb xpuas ati kan...hjg mgu kne g bank cucuk duit bg kat dia...dia blh ckp kat my hb camni " shuut..(sbil jari telunjuk kat mulut)...slow ckit...abg ade kat umah...' br le kitaorg tau yg selama ni hb dia xtau yg bini dia suka mta duit ngan org...ishhhh...ade skali tu siap bg timing kat kitaorg spy anto duit sblm pkl 6.30...sblm hb dia blk...mama ngan ayh mls le nk citer kat laki dia...

7/ so mama ngan ayah dh wat keputusan...xnk dh anto marissa kat umah sebelah tu...and luckly utk kitaorg...kbtln sekolah dh nk cuti...ade adik tiri my mom yg dok kat tganu...br pas abis PMR n dia sgup nk dtg jg marissa kat umah...Alhamdulillah...sekurg2 nye lps gak duit belanje dia nk msk sekolah nti...tu janji kitaorg pd dia...sbil2 tu blh gak dia tlg kemas umah ckit2...so utk bln 11 & 12 ni, marissa dia jg...nti thn dpn, maybe mama carikan neseri yg elok utk marissa...

6 comments:

cikwawi said...

pu3,

napa tak soh dia g hantar klinik gomen? kan ke free?

pastu RM250 tu banyak tuuuu... macam rate haikal anto kat nursery

hubby dia tak kasik dwit bawat anak g klinik ke?

zamarissa said...

ntah le cikwawi....
waktu dtg umah tu, dia ade ckp kat mak, dh 5-6 kali bw g klinik...xelok2 gak batok ank dia...
xblh percaya sgt...biasa dia guna alsn mcm tu kalu nk mta duit...kononnye kita ni kesian le kalu ckp anak sakit...
lgpn biasa mmg dia g klinik gomen jer...
tu yg kitaorg confuse apsal nk g klinik gomen pn nk mta duit kat kitaorg?
rsnye sbnrnye bkn nk g klinik pn...saje je agaknye nk pgg duit gak hujung bln...menyampahhh!!!!

Liana Majid said...

pelik perangai manusia ni.. mcm kita pulak yg berhutang dgn dia ek..

zamarissa said...

a'ah kak...
xsangka lak nk jd mcm tu...

dulu sy dh pnh marah kat dia sbb selalu mta duit,sy ckp kat dia wat malu je asik mta duit mcm kita yg berhutang ngan dia plak...
dia leh wat muka slumber je ngan sy kak...dlm ati, mmg xtau malu pompuan nihhh!!!!

ena said...

eiskk memang muka tak malu ler... huhu... kalo aku mesti rimas ngan orang gini!!

ngaper asik nak duit jer ha? padahal dia dok umah jer n keje jaga anak orang jer kan? tah² dia nak sopping online kot? wakakakaka

cikwawi said...

pu3,

kita ada sesuatu untuk awak. sila amik kat blog kita ye..